Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

 Το βιβλίο του Νοέμβρη, δεν μπορούσαμε να μην το συνδέσουμε με την ανάγκη να γνωρίσουμε κάποιες πτυχές από όσα φταίνε για το ασύλληπτο δράμα που συμβαίνει στο Ισραήλ και κυρίως στη Γάζα. Γράφω τη λέξη κυρίως , γιατί ό,τι και να συμβαίνει είμαι πάντα με τα θύματα και οπωσδήποτε πάντα απέναντι σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο , ιδίως όταν για δεκαετίες προσπαθούν να "απανθρωποιήσουν" τον αδύναμο αντίπαλο, που για κακή του τύχη θέλει να ζει στην πατρίδα του.

Η ιστορία βασίζεται σε πέντε ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, το 2003 (μια αληθινή τραγωδία) και καταλήγει με το συμπέρασμα ότι ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι εξίσου μάταιος και άδικος με το δρόμο των εχθρών της .

Ένα βιβλίο, βραβευμένο το 2010, στη Γαλλία, ως το καλύτερο αράβικο μυθιστόρημα.

Ένα βιβλίο, τόσο ωραία γραμμένο, παρά το σκληρό θέμα του, που αγαπάς τους ήρωες, συμπάσχεις μαζί τους , πικραίνεσαι με τη χειραγώγισή τους και τελικά ψάχνεις και τα άλλα μεταφρασμένα βιβλία του Binebin

Η συνάντησή μας έγινε μέσα στη Δράμα, στο Νάμα (το νέο καφέ δίπλα στο Φιλέτο , απέναντι από το Νησάκι) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου